Megvan, ki kapja meg Messi 10-es mezét a Barcelonánál - Life Story

Megvan, ki kapja meg Messi 10-es mezét a Barcelonánál

A Mundo Deportivo információja szerint az FC Barcelona labdarúgócsapatánál Philippe Coutinhónak ajánlották fel a Paris Saint-Germainhez távozó Lionel Messi mezszámát, az ikonikus 10-est.

Philippe Coutinho az első barcelonai időszakában a 7-es mezben játszott, majd a Bayern Münchennél eltöltött egy év után, a legutóbbi idényben már a 14-esben szerepelt a katalánoknál. Az utóbbit viszont most a tartalékcsapatból érkező Rey Manaj kapta meg, míg hetesben már Antoine Griezmann szerepel, így a 2021–2022-es szezonra új mezszámot kell találnia a brazil középpályásnak

 

 

A 29 éves brazil labdarúgó a Liverpoolnál már játszott a 10-esben, ám a katalán klub vezetőitől egyelőre gondolkodási időt kért, mert szerinte Messi távozása után ez extra nyomást rakna rá a Barcelonánál.

 

A katalánok egyébként ha szeretnék, sem vonultathatnák vissza Messi ikonikus mezszámát, mivel ezt a La Liga szabályai nem teszik lehetővé. A spanyol élvonalbeli klubok ugyanis 25 játékost nevezhetnek a felnőttkeretbe, nekik pedig 1-től 25-ig kell mezszámot választaniuk (az akadémiáról érkező fiatalok 26 ás 50 között kapnak mezszámot) – azaz ha a Barca nem osztja ki a 10-es mezszámot, akkor eggyel kevesebb játékost nevezhet az idényre.

 

Így jó eséllyel az argentin világklasszis 10-esét is megörökli valaki a gránátvörös-kékeknél – könnyen lehet, hogy ez Coutinho lesz, és már a hétvégén, az Athletic Bilbao elleni találkozón pályára lép benne

Megosztás