Hamilton: büszke vagyok a bírákra, remélem Max megtanulja a leckét - Life Story

Hamilton: büszke vagyok a bírákra, remélem Max megtanulja a leckét

Éppen a sajtóval folytatott beszélgetése alatt tudta meg Lewis Hamilton, hogy Max Verstappent megbüntették. Így reagált rá.

Az idei második ütközése volt a monzai Lewis Hamiltonnak és Max Verstappennek. Idén másodszor folyik a vita arról, melyikük milyen mértékben volt felelős a történtekért. És az FIA idén másodszor is úgy ítélte meg, hogy ez több volt egyszerű versenybalesetnél.

Az olaszországi bírák két órával a leintés után hirdettek ítéletet: Verstappennek a túl későn indított támadása után nem volt joga helyet követelni a 2-es kanyarban, ezért döntő mértékben ő volt az incidens kiváltója, amiért 3 rajthelyes büntetés járt neki Szocsira.

 

A döntés kihirdetésekor Lewis Hamilton éppen a nap végi online sajtótájékoztatóját tartotta, így első kézből reagálhatott a büntetésre.

„Ha tényleg ez az eredmény, akkor végső soron büszke vagyok a bírákra. Ez most egyértelmű precedenst teremt, és fontos a jövő szempontjából, hogy a versenyzőket a szigorú szabályozással tartsák biztonságban”

jelentette ki.

Szó szerinti fordításban ez annyit jelent: ideje volt már letörni a túl agresszív Verstappen szarvát, mert mindig ő a bajok okozója…

Hamilton egyértelművé tette, hogy így gondolja. Egyfelől megállapította, hogy már a verseny elején, a 4-es kanyarnál is túl agresszív volt Verstappen, és felhívta a figyelmet, hogy az ütközés ott neki köszönhetően maradt el, mivel föladta a kanyart, és levágta a Roggia-sikánt. „Mindketten tapasztalt élversenyzők vagyunk. Tudjuk, hogy a külső íven nem sikerülhet. Maxnak én már az első körben is hagytam elég helyet, és a kettes kanyarnál én voltam előrébb. Ott hajtott belém.”

 

Másfelől emlékeztetett rá, hogy ez idén már a sokadik hasonló alkalom volt, amikor ő volt a bölcsebb. „Van egy pont, amikor be kell látnod, hogy nem megy tovább. Én Imolában, Barcelonában és az itteni első körben is megtettem ezt” – idézte fel a korábbi eseteiket, megjegyezve még, hogy minden csak Verstappenen múlik:

„Remélem, hogy a mostani ítélet példát statuál. Ha nem, akkor így megy majd tovább. Én a pályafutásom során nem az efféle balesetekről voltam híres.”

A Silverstone-t aligha véletlenül felejtette ki a felsorolásból. Akkor ő támadott a külső íven, nem emlékezve arra, hogy „itt nem sikerülhet”, és… nos, akkor nem volt büszke a bírákra sem…

„Elég nagy sokk volt. Régóta versenyzek, és minden alkalommal kockázatot vállalunk odakint. De csak amikor ilyesmit élsz át, akkor szembesülsz a sokkal, milyen is az élet, és mennyire törékenyek vagyunk. Még sosem talált el a fejemen egy autó korábban, és eléggé sokkoló volt számomra, mert ha látták a felvételeket, a fejemet eléggé előre tolta. Hálás vagyok, hogy még itt vagyok” – összegzett a címvédő.

Megosztás