Szoboszlai Dominik: „az álmom hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját” - Life Story

Szoboszlai Dominik: „az álmom hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját”

 

„A sérülésem alatt megtanultam, nincs annál fontosabb, hogy vigyázz a testedre, mert enélkül nem leszel képes elérni azt, amit akarsz – mondta a Bundesliga hivatalos oldalának 20 esztendős Szoboszlai. – Visszatérésem után a legörömtelibb élményem az volt, amikor gólt szereztem a Német Kupában. Előtte nyolc hónapig nem játszottam tétmérkőzésen.”

 

Lothar Matthäus korábban Puskás Ferenchez hasonlította a fiatal tehetséget, aki megtiszteltetésnek veszi a legendás labdarúgó szavait, de szeretné a saját útját bejárni.

 

„Hálás vagyok Matthäusnak, kiskorom óta keményen hajtok azért, hogy elérjem ezt. Ugyanakkor nem szeretném Puskáshoz hasonlítani magam. Kimagasló játékos volt, egy igazi legendának számít Magyarországon, mindennél jobban tisztelem, azonban hozzá hasonlóan, én is a saját utamat szeretném bejárni

Bundesligában az augusztus legjobb újoncának választott középpályás a céljairól is beszélt, valamint az Erling Haaland és közte lévő kapcsolatról is, amelyről többször is pozitívan nyilatkozott, ám korábban megjegyezte, nem érti, miért kapja meg mindig ezt a kérdést.

 

„Régebben is elmondtam, hogy a legnagyobb célom megnyerni a Bajnokok Ligáját, továbbá telt házas stadionokban, hetvenezer ember előtt játszani a válogatottban.”

 

„Amikor csatlakoztam a Salzburghoz tudtam, hogy nehéz lesz beilleszkedni, mivel a többiek hiába voltak segítőkészek, már ismerték egymást. Mikor Haaland csatlakozott hozzánk, azt gondoltam, tudom, milyen nehéz ez a szituáció, így segítettem neki mindenben. Együtt mentünk mindenhová, jó barátok lettünk. Én segítettem neki megismerkedni a csapattársakkal, míg ő segített fejleszteni az angoltudásomat.”

Megosztás