Ebben halt meg Csollány Szilveszter - Life Story

Ebben halt meg Csollány Szilveszter

Feladta az olimpikon szervezete a küzdelmet. Nyugodjék békében!

Most jelentették be: elhunyt Csollány Szilveszter. A magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász halála az egész országot megrázta. Mindössze 51 éves volt.

December 6-án – nem sokkal azt követően, hogy Kóbor Jánost elvesztettük – érkezett a hír: egy másik jól ismert személy, egy olimpikon is koronavírussal küzd, lélegeztetőgépre téve, válságos állapotban. Hamarosan kiderült: Csollány Szilveszterről van szó, akit december 3-án tüdőgyulladással szállítottak kórházba Sopronban, de mivel állapota gyorsan romlott, a fővárosba, közelebbről a Korányi-kórházba szállították.

Azóta gyakorlatilag teljes hírzárlat volt a sportoló egészségi állapota ügyében, a pályatársak és a rajongók is csak találgathattak.

Hiába imádkozott érte azonban mindenki, szervezete sajnos végül feladta a küzdelmet.

 

 

 

 

Csollány Szilveszter 51 éves korában hagyott itt minket Fotó: Nemzeti Sport

Csollány Szilveszter 1970. április 13-án született Sopronban. A tornász 1989-től lett a felnőtt válogatott keret tagja. 1992-ben Barcelonában olimpiai hatodik helyen végzett férfi gyűrűben. Négy évvel később Atlantában már ezüstöt, 2000-ben, Sydney-ben már aranyérmet hozott el az ötkarikás játékokról.

Hét alkalommal volt az év magyar tornásza (1996 és 2002 között minden évben), kétszer az év magyar sportolója. 2003-ban vonult vissza a versenyektől. Később edzősködött, 2020-ban pedig az Exatlon Hungary második évadának Bajnokok csapatában bizonyított.

Nyugodjék békében!

 

 

 

 

 

Forrás:https://www.borsonline.hu/
Ezen a gombon tudod támogatni az oldalt:
Megosztás