Mi történt?: Nyolc csecsemő vesztette életét a szülészosztályon. Még a rendőrök is sokkot kaptak. - Life Story

Mi történt?: Nyolc csecsemő vesztette életét a szülészosztályon. Még a rendőrök is sokkot kaptak.

Olyan sorozatos borzalmak történtek a brit Countess of Chester kórház újszülöttosztályán, hogy még a rendőrök is sokkot kaptak. Egy éven keresztül az érintett kórház újszülöttosztályán nyolc csecsemő vesztette életét, míg tíz másik életveszélybe került. Mindezért pedig egyetlen ápolónő, a 32 éves Lucy Letby volt a felelős.

A nő pedig mindezek után tagadta a bűnösségét a bíróság előtt, 50 percen keresztül csak a személyazonosságát volt hajlandó megerősíteni. A családtagok a Chester Crown Courtból nézték végig a meghallgatást.

A herefordi Letby-t öt kisfiú és három kislány meggyilkolásával vádolják. Ezenkívül öt kisfiú és öt kislány meggyilkolásának kísérletével is vádolják.

Gossby bíró úr a következő meghallgatásig Letby-t előzetes letartóztatásba helyezte. Két további tárgyalás vár a kegyetlen ápolónőre, ami várhatóan áprilisban és júniusban vagy júliusban lesz esedékes.

A rendőrség egyébként azt követően indított vizsgálatot, hogy a kórház aggodalmát fejezte ki a magas haláleset szám miatt, ami meghaladta az átlagot. Továbbá belső vizsgálatot is indítottak, ami során a medikusok megállapították, hogy a koraszülött csecsemők szív- és tüdőelégtelenség következtében haltak meg.

Letartóztatásakor Letbyt egy barátja profi ápolónőként jellemezte, aki álmai munkáját végezte.

Megosztás