Meghalt Lippai László, Son Goku hangja. – Részletek - Life Story

Meghalt Lippai László, Son Goku hangja. – Részletek

Közleményben tudatta a Madách Színház, hogy 62 éves korában elhunyt Lippai László.

Hosszú, súlyos betegség után szerdán hajnalban meghalt a Madách Színház művésze, Lippai László. A szomorú hírről a teátrum a közösségi oldalán tájékoztatta a nyilvánosságot.

Lippai László 1985-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. Száznál is több színházi szerepe közül legemlékezetesebbek a József és a színes, szélesvásznú álomkabát főszerepe, a Cabaret Konferansziéja, a Chicagóban Mary Sunshine, Az Operaház Fantomjában Monsieur André vagy a Producerekben Carmen Ghia alakja.

A színész nagyjátékfilmekben játszott karakterszerepei is jelentősek, szerepelt többek közt a Vademberek, a Hatásvadászok, a Te rongyos élet és a Hamis a baba című filmekben.

Pályája során rengeteg tévésorozatban láthatták a nézők, közöttük az Angyalbőrben, a Kisváros, legutóbb pedig a Drága örökösök és a Jóban Rosszban című sorozatokban. Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínészként számos világsztárnak kölcsönözte hangját, köztük Matthew Brodericknek vagy Semir Gerkhan figurájának a Cobra 11 sorozatból, valamint a Dragon Ballból Son Goku karakterének.

Lippai Lászlót a Madách Színház saját halottjának tekinti. A művésztől búcsúznak gyermekei, Anna és Levente, felesége, Krisztina, valamint a Madách Színház társulata – olvasható a teátrum közleményében.

Megosztás