Magára robbantott egy hidat, hogy ne jussanak át az oroszok. - Life Story

Magára robbantott egy hidat, hogy ne jussanak át az oroszok.

Elszántak az ukrán harcosok, mindent bevetnek azért, hogy megállítsák az oroszok megfékezhetetlennek tűnő előrenyomulását.

A legfrissebb információk szerint egy fiatal katona gondolkozás nélkül áldozta életét a hazájáért és honfitársaiért. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy Vitalij Szkakun Volodimirovics katona nem tudta időben elhagyni a Krímhez közeli hídnál lévő helyőrségét, ami egy kritikus pontja a harctérnek.

Úgy döntött, hogy ott marad a helyszínen és gondoskodik a híd felrobbantásáról, amelyet az oroszok használtak volna, hogy átmasírozzanak a tankjaikkal. Ez a hősies cselekedet azonban az ukrán katona életébe került. Hazája fegyveres erői hősnek kiáltották ki, amiért ilyen bátran és élete feláldozásával védte a hazáját – számolt be róla a Tények.

„A tankoszlop előrenyomulásának megállítása érdekében a Henichesk-híd felrobbantása mellett döntöttek. Vitalij Szkakun katona önként vállalta ezt a feladatot. Felaknázta a hidat, de nem tudott elmenekülni, így magával együtt felrobbantotta. A bajtársunk meghalt. Hősies tette jelentősen lelassította az ellenség előrenyomulását, ami lehetővé tette az egység számára a védelem átcsoportosítását és megszervezését” – emlékeztek meg a bátor fiatalról.

Erőfeszítései ellenére úgy vélik, hogy a területet mára elfoglalták az orosz erők. A tűzharcok azóta is tartanak, jelenleg Kijev ostroma zajlik.

Megosztás