Kezdetben csak sántított a 7 éves Emma – Lesújtó diagnózist közöltek az orvosok - Life Story

Kezdetben csak sántított a 7 éves Emma – Lesújtó diagnózist közöltek az orvosok

Borzasztó megpróbáltatáson van túl egy kislány, amit még a felnőttek sem bírnak könnyen. Családja reménykedik a teljes gyógyulásban.

Elképzelhetetlen trauma minden szülő számára, ha gyermekét súlyos betegség támadja meg. Irtózatos lehet belegondolni, hogy elveszíthetik szeretett gyermeküket. Mégis vannak olyan szülők, akiknek át kell élni azt a komor valóságot, hogy gyermekét rákkal diagnosztizálják.

Egy Antrimben élő házaspár nemrég kapta a szörnyű hírt, hogy hétéves kislányuknak ritka csontrákja van.

A diagnózis éppoly megrázó volt, mint amilyen hirtelen és váratlan.

– Észrevettük, hogy Emma sántít az unokatestvére születésnapi partiján. Gyönyörű, napsütéses júniusi délután volt, és a gyerekek ugráltak a medencében. Úgy tűnt, Emma húzza a lábát. Közelebbről megvizsgálva láttuk, hogy a jobb térde felett duzzanat van. A férjem, Paul másnap elvitte a háziorvoshoz, hogy megvizsgálják – kezdte az édesanya, Petra McNeilly a Belfast Telegraphnak.

A vizsgálatok után azt mondták Paulnak, hogy komoly a baj, nem egy egyszerű izomsérülésről van szó, mint amire elsőre gondoltak. A szülőket semmi sem készíthette fel arra, hogy egy rutinellenőrzés ilyen lesújtó hírrel fog végződni.

Két héten belül megerősítették: Emmának Ewing-szarkómája van, a csontrák egy ritka formája, ami fiatalokat és a gyerekeket érint elsősorban. A kemoterápiáját már azon a héten megkezdték, a harmadik ciklus végére Emma gyönyörű hosszú szőke haja eltűnt.

–Emma tudja, hogy nagyon súlyos betegsége van, azt hiszem, tudja, hogy ráknak hívják. Tudja, hogy a lábában, a gerincében és a tüdejében van… de nem hiszem, hogy tisztában van a súlyosságával – tette hozzá szomorúan Petra. Az édesanya hozzátette, hogy három másik gyermeke, Adam (9), Daniel (6) és Anna (5) tudja, hogy a testvérük beteg, és aggódnak, hogy ők is megkaphatják ugyanazt a betegséget. Forrás: Borsonline.hu

Ezen a gombon tudod támogatni az oldalt:
Megosztás