Először örökbe akarta fogadni, majd inkább valami borzalmasat tett. - Life Story

Először örökbe akarta fogadni, majd inkább valami borzalmasat tett.

Látszólag az asszony minden vágya az volt, hogy gondoskodjon a rábízott gyermekről, szeresse és felnevelje. Ehelyett azonban a pici kínok kínját élte át, mielőtt meghalt.

Belegondolni is szörnyű, mit élt át rövidke élete alatt az a gyermek, akit nevelőszülei öltek meg, miközben arra vártak, hogy az örökbefogadást véglegesítsék a hatóságok.

A Liverpoolban élő Laura és Scott Castle 2020 augusztusában vehette először kézbe a kis Leiland-James Corkillt: a tündéri gyermeket örökbe akarták fogadni, azonban ahelyett, hogy szerették volna és gondoskodtak volna róla, folyamatosan bántalmazták, ütlegelték, melybe az egyéves gyermek nem sokkal később, 2021 januárjában bele is halt.

Azt hazudta, csak leesett a kanapéról

A 38 éves Laura aggódást színlelve hívta fel a mentőket, hogy a gyermek leesett a kanapéról, és nincs eszméleténél. Azonnal kórházba szállították, ahol másnap életét vesztette. Az orvosoknak azonnal feltűnt, hogy a pici sérülései egy cseppet sem vágnak egybe a nevelőanya által előadott sztorival, hamarosan pedig már kattant is a bilincs mind a nő, mind párja csuklóján. Ügyüket jelenleg is tárgyalja a bíróság, a bizonyítékok pedig elég egyértelműen egy irányba mutatnak.

Egy hónap alatt sz*rzsák lett

A hatóságok azonnal átnézték a házaspár egymás közt váltott üzeneteit, amelyből kiderül, már szeptember végén olyan üzeneteket küldött Laua a férjének, amelyben “sz*rzsáknak”, f*sznak” bélyegezte a csecsemőt, önmagát pedig bántalmazó szülőként jellemezte. Már ekkor azt írta párjának, hogy nem bírja tovább, nem szereti a gyereket, és rég megbánta, hogy ebbe az egészbe belevágtak. Ennek ellenére amikor 2020 novemberében a gyámügy szociális munkása meglátogatta őket és észrevette, hogy nem igazán szülőként viselkedik a pár, emiatt pedig aggodalmát fejezte ki, Castle-ék továbbra is ragaszkodtak az örökbefogadáshoz.

Pedig a férfi már szeptemberben azt írta a feleségének:

– Túlságosan elb***tt, hogy foglalkozzunk vele. Adjuk fel. Nem akarom, hogy idegösszeomlásod legyen miatta. Fontosabb vagy, mint ő.

Laura végül a bíróság előtt elismerte, hogy ő okozta a gyermek halálát, azt azonban továbbra is tagadja, hogy bántalmazta volna, illetve szánt szándékkal végzett volna vele. Férje tagadja, hogy bármilyen szinten köze lenne a gyermek sérüléseihez és halálához. A tárgyalás folytatódik.

Ezen a gombon tudod támogatni az oldalt:
Megosztás