Elhunyt Vágó István. – Részletek - Life Story

Elhunyt Vágó István. – Részletek

Váratlanul meghalt Vágó István – adta hírül közleményben pártja, a Demokratikus Koalíció. A korábbi műsorvezető 74 éves volt.

„A sikeres televíziós, az ország egykori legnépszerűbb vetélkedőjének vezetője, a Szkeptikus Társaság alapítója, a Demokratikus Koalíció elnökségében sok-sok éven át dolgozó társunk örökre itt hagyott minket. A tényekért, a tudományért, a rációért és a szabad, európai Magyarországért folytatott küzdelmét mostantól nélküle kell folytatnunk” – írták.

„A Demokratikus Koalíció Vágó Istvánt saját halottjának tekinti, a párt közössége, politikusai, kollégái, támogatói osztoznak a család gyászában. István, nyugodj békében!”

 

A sok nyelvet beszélő, eredetileg vegyészmérnök Vágó István először 1975-ben tűnt fel a tévé képernyőjén, miután jelentkezett a Magyar Televízió Riporter kerestetik vetélkedőjébe. A verseny döntője után Vitray Tamás a Van benne valami című barkochbajáték vezetését ajánlotta fel neki. Vágó pályáját meghatározta a műsor, mert később is sok műveltségi vetélkedővel vagy kvízműsorral forrott össze a neve.

Megosztás