Elhagyhatta a kórházat a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú nevelőanyja - Life Story

Elhagyhatta a kórházat a Nyíregyházán holtan talált kétéves kisfiú nevelőanyja

A nőt halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntettével gyanúsítják.

Kiengedték a kórházból azt a 34 éves nőt, akinek a kétéves nevelt kisfiát holtan találták meg néhány héttel ezelőtt Nyíregyházán egy terepjáró csomagtartójában – tudta meg a 24.hu. Az értesülést a Telexnek megerősítette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség is, mondván:

A nyomozó hatóság igazságügyi pszichológus szakértőt rendelt ki a gyanúsított vizsgálatára, és a szakvélemény már el is készült. Megtörtént az igazságügyi elmeorvos szakértők kirendelése is, akik a szakvéleményüket nem készítették el”.

Az ügy előzménye, hogy április 12-én egy nyíregyházi nő nevelt kisfia félrenyelt és megfulladt. A nő orvosi vagy egyéb segítséget nem kért, a tragédiát a családtagjai előtt is titkolta. Másnap hajnalban az elhunyt gyereket betette a kocsija csomagtartójába, a másfél éves kishúgát pedig a gyerekülésbe ültette, búcsúlevelet írt, majd két napig autózott Nyíregyházán és környékén. A férje és az apósa talált rá szombat hajnalban a város határában, ők kísérték be a nyíregyházi rendőrkapitányságra. Ebben a cikkben írtunk a tragédia részleteiről:

A nőt halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntettével gyanúsítják. Szabadlábon védekezhet. Az ügyben érintett a nyíregyházi görögkatolikus egyházmegye nevelőszülői hálózata. Az RTL Híradója úgy értesült, az elhunyt kisfiú és a kislány egy 17 éves ilki lány gyerekei. A lány jelenleg egy nyírségi anyaotthonban lakik a legkisebb gyerekével.

Megosztás