Dramai pillanatok: Egy 12 éves fiú sodródott a Zagyva folyóban. Aztán csoda történt. - Life Story

Dramai pillanatok: Egy 12 éves fiú sodródott a Zagyva folyóban. Aztán csoda történt.

A kisfiú barátai szeme láttára történt a baleset. Egy hős polgárőrnek köszönheti a család, hogy visszakapták a gyermeküket.

Hősként viselkedett az a polgárőr, aki kimentett egy kisgyermeket a Zagyva folyóból. Plavecz János már hazafelé tartott, amikor kétségbeesett gyerekek rohantak oda hozzá, hogy segítséget kérjenek.

mentőautó, mentők, mentő, életmentő,
Képünk illusztráció / Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

mindössze 12 éves fiú ugyanis beugrott a Zagyva folyóba, de azután többet nem mozdult, már csak a hasára fordulva lebegett a víz felszínén. Így talált rá a hős polgárőr is, aki gondolkozás nélkül utánavetette magát a folyóba.

„Húztam magam felé, mögé kerültem és csak toltam a part felé, de mély volt a víz, nem tudtam leérni a part aljára. Parton nekiálltam a mellkasát nyomni és akkor spriccelt a víz belőle, az orrán-száján jött a víz. Akkor kaptam az instrukciót telefonon, hogy mit csináljak, ezt folytattam tovább ” – mesélt a drámai pillanatokról János az ATV-nek.

Időközben a mentősök is a helyszínre értek, de addigra a gyermek már jól volt. A biztonság kedvéért kórházba szállították egy rutin kivizsgálásra. A polgárőr tette pedig azóta is példamutató történet a helyiek számára. A megyei polgárőrszövetség életmentő emlékérem jutalomra terjeszti fel a polgárőrt.

Megosztás