Rossz híreket kapott Szoboszlai, veszélyben az álomszerződése - Life Story

Rossz híreket kapott Szoboszlai, veszélyben az álomszerződése

Európa-bajnok, BL-elődöntős sztár. Brutál erős riválisai akadtak Szoboszlai Dominiknak: ők a Newcastle United kiszemeltjei a magyar válogatott klasszis mellett.

Hetek-hónapok óta arról szólnak a hírek a magyar és a nemzetközi (elsősorban persze az angol és német) sportsajtóban, hogy Szoboszlai Dominik a Bajnokok Ligája-csoportkörre erősítő Newcastle United egyik legfőbb célpontja. A szaúdi befektetési alapból pénzelt angol csapat – a Premier League legutóbbi negyedikje – ugyanakkor szeretne alkudni valamicskét a 22 éves magyar labdarúgó 70 millió eurós (26 milliárd forint) lipcsei kivásárlási árából, és a klubvezetők több vasat is tartanak a tűzben.

Szoboszlai posztjára olasz világklasszist nézett ki a Newcastle
Szoboszlai posztjára olasz világklasszist nézett ki a Newcastle / Fotó: AFP

A Szarkák háza tájáról újabban egyre több kiszemeltről szivárognak ki hírek a Szoboszlaiéhoz hasonló támadó középpályás posztra. A legújabb igazi nagyágyú: Nicoló Barella, az idei Bajnokok Ligája-döntős Internazionale 43-szoros olasz válogatott Európa-bajnoka.

Rajtuk kívül a Newcastle tűnik befutónak a Leicester szintúgy 26 éves, 2-szeres angol válogatott játékmestere, James Maddison aláírásáért folytatott versenyben. Ráadásul hasonló pozícióban szerepel az Eintracht Frankfurttól már elköszönt, 28-szoros japán válogatott Kamada Daicsi, akit az AC Milan elől happolhatnak el az angolok, és szóba került a 80-szoros lengyel válogatott Piotr Zielinski megszerzése is Nápolyból. Szoboszlai Dominik ugyanakkor mindannyiuknál fiatalabb, és statisztikáit tekintve jobb szezont zár.

Megosztás