Édesanyjára és nejére gyújtotta a házat, mégsem megy börtönbe a kemecsei rém – ez az oka - Life Story

Édesanyjára és nejére gyújtotta a házat, mégsem megy börtönbe a kemecsei rém – ez az oka

A férfi saját házát gyújtotta fel, így mivel mást nem veszélyeztetett, eljárás sem indult ellene.

Messziről lehetett látni pénteken (július 12.) délután azokat a hatalmas lángokat, amelyek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei település, Kemecse mellett csaptak fel. A tűz perceken belül több méteres lángokkal égett. A tűzoltók azonnal a helyszínre rohantak.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy huszonnégy négyzetméternyi alapterületű épület Kemecse külterületén, a Körmendi tanyán. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat

– közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az épületből hárman, két férfi és egy nő menekült ki, mindegyikük ép bőrrel úszta meg, hogy körbevette őket a gyorsan terjedő tűz.

Információink szerint azonban a tüzet a házban élő, középkorú férfi okozta – méghozzá szándékosan. Lapunk úgy értesült, hogy a feleségével és anyjával élő férfi aznap hullarészegen ment haza édesanyja házába, ahol tombolni kezdett, majd dühében benzineskannát ragadott.

A bekattant férfi először szétlocsolta a benzint, utána pedig egy öngyújtóval lobbantotta lángra az üzemanyagot. A lángok elől édesanyja és felesége is fejvesztve menekült.

Miközben a kiérkező tűzoltók a tüzet oltották, a rendőrök őrizetbe vették a férfit, aki mindent bevallott. Azt viszont a családja sem tudja, hogy pontosan miért következett be az életveszélyes ámokfutás. Sem a felesége, sem pedig édesanyja nem érti, hogy mi válthatta ki a férfi féktelen dühét, aki ellen mégsem indul eljárás. A Bors kérdésére ugyanis a rendőrség elárulta: mivel a férfi saját házában okozott tüzet, nem történt jogsértés:

A hivatkozott eseménnyel kapcsolatban megállapítottuk, hogy a férfi dühében, a saját tulajdonában lévő, maga által lakott ingatlanban okozott szándékosan tüzet, amellyel mások életét, tulajdonát nem veszélyeztette. A rendőrség a helyszínen intézkedett és a beszerzett adatok alapján jogsértést nem állapított meg, eljárás nem indult

– közölte a Borssal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Forrás: bors

Ezen a gombon tudod támogatni az oldalt:
Megosztás