Tóth Gabit védi az öngyilkos kislány édesanyja – drámai oka van - Life Story

Tóth Gabit védi az öngyilkos kislány édesanyja – drámai oka van

Öngyilkos kislány édesanyja vette védelmébe Tóth Gabit. Az énekesnő három hete megható üzenetet küldött Juditnak, amiért a gyászoló nő az előadóművész egyik dalát is felhasználta egy videójához, amelyben Vanira emlékezett. Ezek után a netes kommentelők éles támadást intéztek a híresség ellen.

Naponta felkeresi Vani sírját annak a kislánynak az édesanyja, aki idén júniusban felakasztotta magát Székesfehérváron, a családi házukhoz tartozó télikertben. Egyelőre nem tudhatjuk pontosan, hogy mi vezetett a 15 éves középiskolás végső döntéséhez, de azt a gyászoló Judit a Borsnak a tragédia után elmesélte, hogy lányát az iskolatársai egy része kiközösítette, és az is bántotta, hogy a biológiai apja már a születése előtt elhagyta, a volt nevelőapja pedig nem fordított rá annyi időt, mint Vani szerette volna. A gyermek egyébként rengeteget olvasott, jól tanult, és szívesen mentett állatokat, főleg macskákat és kutyákat.

Öngyilkos
kislány
Vani
gyászoló
anya
Tóth Gabi (megszóllat a tragédival kapcsolatban)
Vani 15 évesen lett öngyilkos Fotó: Olvasói

Judit szeretné, ha Vani tragédiája felhívná a figyelmet egy sajnos szinte mindennapos társadalmi problémára, a gyerekek fizikai és verbális bántalmazására. Vannak, akik magukban gyászolnak, Vanessza édesanyja azonban inkább szeretné kibeszélni magából a fájdalmát.

Ezek miatt döntött úgy, hogy a TikTok-csatornáján időnként videókat tesz közzé, melyekben a gyermekére emlékszik. Az egyik aláfestőzenéjének Tóth Gabi „Szeretni jöttem” című dalát választotta, erről pedig az énekesnő is tudomást szerzett. Küldött is egy részvétnyilvánító üzenetet Juditnak, aki ezt aztán a Borson keresztül is megköszönte az előadóművésznek. Tóth Gabi az üggyel kapcsolatban kizárólag azután volt hajlandó nyilatkozni lapunknak, hogy biztosítottak róla, hogy az gyászoló anya kifejezetten szeretné, hogy az énekesnő elmondja gondolatait Vani halálával kapcsolatban.  

Vani példája is azt igazolja, hogy a kiközösítés tragikus véget érhet. Egy ekkora tragédiát társadalmi szinten kell komolyan venni, hogy egy 15 éves kislány eldobja az életét

– mondta akkor az énekesnő, és hozzátette: a nyáron több bántalmazott gyermekkel is találkozott egy általa szervezett táborban.

A cikk megjelenése után több kommentelő is gyalázni kezdte az énekesnőt, mondván, egy tinédzser halálával kívánja magát reklámozni. Judit most szeretné az énekesnőt megvédeni.

Tóth Gabi együttérez Judittal  Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld

 

Hálás vagyok Gabinak, hogy megemlékezett Vaniról, és hangsúlyozni szeretném, hogy azzal is egyetértek, hogy a lányom öngyilkossága kapcsán megemlítette az abuzált gyerekeket. Azt szeretném, hogy Vanesszám tragédiája kapcsán a szülők még jobban odafigyeljenek a gyermekeikre, és időben észrevegyék, ha valami bántja őket

– nyilatkozta a Borsnak Judit.

– Gabit őszintén tisztelem a zenéje és a munkássága miatt. Tetszik, hogy a magyarságot képviseli és igyekszik a nemzeti értékeinket népszerűsíteni. Ezért is visel gyakran népies ruhákat – szögezte le az édesanya,

– Ha valakinek jogában áll Vaniról beszélni, az pont Gabi. Ő is gondoskodó édesanya – fejezte be Judit.

Megosztás