“Soha ne csókold szájon a gyermeked!” – Az anyuka ijesztő fotókat osztott meg, hogy figyelmeztesse a többi szülőt - Life Story

“Soha ne csókold szájon a gyermeked!” – Az anyuka ijesztő fotókat osztott meg, hogy figyelmeztesse a többi szülőt

A gyermekünk a legfontosabb dolog a világon. Az a legtermészetesebb dolog, ha egy szülő jobban szereti a gyermekét, mint a legnagyobb szerelmét. Ha tehetné reggeltől estig ölelgetné és csókolgatná, azonban vannak dolgok, amikre különösen oda kell figyelni.

“FIGYELJ ÉS TANULJ AZ ÉN HIBÁMBÓL. SOHA NE CSÓKOLJ BABÁT, GYEREKET SZÁJON. A KISLÁNYOM HUSZONEGY HÓNAPOS VOLT, AMIKOR SZÁJON CSÓKOLTUK. ÁTADTUK NEKI A HERPESZ VÍRUST.”

Először csak két apró folt jelent meg az ajkán, majd a láza hirtelen felszökött 39 Celsius-fokra. Órák múlva a foltok szétterültek az arcán. A szájában fehér foltok jelentek meg, amelyek gennytől duzzadtak, különösen a fogai mögött. A legkisebb érintés is nagyon fájt neki. A lány kínjában egész nap sírt.

“NEM TUDOTT SE ENNI, SE INNI, AMI SÚLYCSÖKKENÉST ÉS KISZÁRADÁST EREDMÉNYEZETT. NÉGY NAPIG CSAK FEKÜDT AZ ÁGYBA. ELMENTÜNK A HÁZIORVOSHOZ, AKI ADOTT NEKI EGY KRÉMET, DE AZZAL IS NAPOKIK SZENVEDETT.”

“SZÖRNYŰ ÉRZÉS VOLT AZT LÁTNI, HOGY A GYERMEKED SZENVED. ELSŐ GYERMEKES SZÜLŐ VAGYOK, SZÓVAL NEKEM MÉG NEM IS IGAZÁN VOLT TAPASZTALATOM ILYESMIVEL. NAGYON HOSSZÚ HÁROM HÉT VOLT. EZÉRT GONDOLTAM, HOGY MEGOSZTOM A FOTÓKAT, HOGY FELHÍVJAM AZ EMBEREK FIGYELMÉT. NE CSÓKOLD SZÁJON A GYERMEKED! “

A herpes simplex vírus ajakherpeszt és genitális fekélyt is okozhat felnőtteknél. Nagyon fertőző. Csókkal, közös evőeszközökkel terjed. A legtöbben tünetmentesen élnek vele.

A baj az, hogy a picik szervezete még nem tud ellenállni a vírusnak. A szülés utáni első négy hétben a legerősebb a herpeszvírus kockázata. Ezért sem szabad megcsókolni a babát.

Megosztás