Elképesztően felkapott a Kung Pao csirke receptje. – Elkészítés - Life Story

Elképesztően felkapott a Kung Pao csirke receptje. – Elkészítés

Íme a hagyományos kung pao csirke receptje:

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell, kockákra vágva
  • 1/2 csésze mogyoró, pirítva
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
  • 4 szál zöldhagyma, felkarikázva
  • 1/2 csésze apróra vágott csili paprika
  • 1/2 csésze szójaszósz
  • 1/4 csésze rizsecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 1/4 csésze víz

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a szójaszószt, rizsecetet, cukrot, kukoricalisztet és vizet egy tálban, majd hagyjuk félreállni.
  2. Forrósítsuk fel az étolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsuk őket 1-2 percig.
  3. Adjuk hozzá a csirkemell kockákat és süssük 5-7 percig, amíg a hús átsül és aranybarna lesz.
  4. Vegyük ki a csirkemellet a serpenyőből, majd tegyük félre.
  5. Adjuk a serpenyőbe a zöldhagymát és a csili paprikát, majd pirítsuk 1-2 percig.
  6. Tegyük vissza a csirkemellet a serpenyőbe, majd öntsük rá a szójaszószt. Keverjük össze, majd főzzük 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az összes hozzávaló jól átmelegszik.
  7. Vegyük le a tűzről, majd szórjuk rá a pirított mogyorót.
  8. Tálaljuk rizzsel vagy más körettel.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás