Íme a hagyományos kung pao csirke receptje:
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell, kockákra vágva
- 1/2 csésze mogyoró, pirítva
- 3 evőkanál étolaj
- 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 evőkanál friss gyömbér, reszelve
- 4 szál zöldhagyma, felkarikázva
- 1/2 csésze apróra vágott csili paprika
- 1/2 csésze szójaszósz
- 1/4 csésze rizsecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1/4 csésze víz
Elkészítés:
- Keverjük össze a szójaszószt, rizsecetet, cukrot, kukoricalisztet és vizet egy tálban, majd hagyjuk félreállni.
- Forrósítsuk fel az étolajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsuk őket 1-2 percig.
- Adjuk hozzá a csirkemell kockákat és süssük 5-7 percig, amíg a hús átsül és aranybarna lesz.
- Vegyük ki a csirkemellet a serpenyőből, majd tegyük félre.
- Adjuk a serpenyőbe a zöldhagymát és a csili paprikát, majd pirítsuk 1-2 percig.
- Tegyük vissza a csirkemellet a serpenyőbe, majd öntsük rá a szójaszószt. Keverjük össze, majd főzzük 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az összes hozzávaló jól átmelegszik.
- Vegyük le a tűzről, majd szórjuk rá a pirított mogyorót.
- Tálaljuk rizzsel vagy más körettel.
Jó étvágyat kívánok!