Igyon borsmentát – mondták az édesanyának, napokkal később az életéért küzdött - Life Story

Igyon borsmentát – mondták az édesanyának, napokkal később az életéért küzdött

Az orvosok csak legyintettek, amikor a fájdalmairól beszélt.

Egy anyának, aki bélszakadást, majd életveszélyes vérmérgezést szenvedett, azt mondták, hogy „igyon borsmentateát”, miután már terjedt benne a halálos fertőzés.

Farrah Moseley-Brown lost over two pints of blood and needed surgery to stem the bleeding after a caesarean

Farrah Moseley-Brown (27) második gyermeke születése után borzalmas gyomorfájdalomról számolt be az orvosának. Kisfia, Clay császármetszéssel született 2020 májusában a walesi Egyetemi Kórházban, Cardiffban. Az eljárást követően Farrah-nál vérzés lépett fel, és újabb műtétre volt szüksége, hogy megállítsák. Másnap székrekedésre kezdett panaszkodni, de adtak neki beöntést, és május 10-én hazaküldték a kórházból.

Farrah, a walesi Barryből, azt mondta: „Amikor panaszkodtam, csak legyintettek és azt mondták, csak szorongok. A székrekedésre tablettákat adtak és azt mondták, igyak borsmentateát.”

Két nappal később felhívta a kórházat, gyomorfájdalmakra és arra panaszkodott, hogy nem marad meg benne az étel. Felvették az osztályra, ám három nap után ismét hazaengedték. De másnap, május 16-án már rohammentővel vitték vissza a kórházba. Farrah-nak láza volt, megemelkedett a szívverése, és gyorsan lélegzett. Kivizsgálták, és az orvosok ezúttal rájöttek, hogy kilyukadt a bele és szepszist állapítottak meg nála – amikor a szervezet fertőzésre válaszul megtámadja magát. Sürgősségi műtétre vitték, és három hétig kórházban feküdt.

A 27 éves édesanyának mostantól sztómával kell élnie, folyamatos izom- és ízületi fájdalmaktól szenved és a családjára szorul, hogy el tudja látni a családját.

„Nem sokkal Clay születése után a fájdalom elkezdődött, és ahogy teltek a napok, úgy éreztem, hogy egyre rosszabb. Olyan volt, mintha folyton WC-re kellene mennem, de nem tudtam elmenni. Amikor otthon voltam, a fájdalom tovább erősödött. Abszolút gyötrelemben voltam, és órákat töltöttem labdává gömbölyödve. Borzalmas volt, és tudtam, vissza kell mennem a kórházba. Miután visszatértem a kórházba, bár fájdalmaim voltak, kissé megnyugodtam, hogy itt végre segítenek rajtam és megkapom a szükséges ellátást. Amikor azt mondták nekem, hogy másodszor is hazamehetek, nem voltam benne biztos, mert a fájdalom nem múlt el, de bíztam abban, amit mondtak. Az az éjszaka otthon volt életem legrosszabbja, annyira fájdalmas volt. A fájdalom miatt többször elvesztettem az eszméletem, minden olyan homályos. Csak arra emlékszem, hogy hívtak egy mentőt, és a kórházba érkezés másnapján azt mondták, hogy el fognak altatni, mert volt egy perforált bél, és sürgős kezelés nélkül meghalhatok.”

A vizsgálat kiderítette, hogy a kórházban szakorvos véleményét is ki kellett volna kérniük, és akkor Farrah-nál nem alakult volna ki bélfertőzés.

Megosztás