Mosonmagyaróvári késelés: Kira édesapja bocsánatot kért lánya áldozataitól - Life Story

Mosonmagyaróvári késelés: Kira édesapja bocsánatot kért lánya áldozataitól

Kira édesapja nyilvánosan elnézést kért azoktól, akiket a lánya megkéselt. A 20 éves fiatal Mosonmagyaróváron rendezett ámokfutást, végül a TEK emberei fogták el, az egyik dohányboltban.

Ahogyan azt a Bors megírta augusztus 24-én a 20 éves Zs. Kira ámokfutásba kezdett Mosonmagyaróváron, ahol végül két rokonát és két idegent késelt meg. Először az otthonában esett neki a nagymamájának, majd az édesapjának, ezután pedig indult. Alig tíz percet sétált, amikor az egyik utcán egy járókelőt is megsebesített. Végül a Fő utca felé vette az irányt, ahol egy dohányboltba betérő férfit is megszúrt. A lányt a Terrorelhárítási Központ (TEK) kollégái fogták el. Kira édesapja, most nyilvánosan kért elnézést lánya helyett, a sebesültektől. 

késelés
Ebben a lakásban kezdődött az ámokfutás Fotó: Máte Krisztián

Konyhakéssel rontott a családjára

Lapunknak a Zs., Kiráék szomszédja számolt be a tragédia napján történtekről. Elmondása szerint először borzasztó kiabálást és sikoltozást hallott, majd látta, amint a fiatal lány távozik a házból késsel a kezében.

– Minden csupa vér volt! Először sikoltozást és kiabálást hallottam, majd láttam az ablakon keresztül, hogy a fiatal lány egy nagy konyhakéssel a kezében kisétál az utcára. Ekkor mertem kinézni a folyosóra, de bár ne tettem volna. Ők szemben laknak velem… Volt egy hatalmas vértócsa a lakásuk előtt és a kilincsük is csupa vér volt, még a gyomrom is felfordult tőle

– mesélte korábban a szomszéd.

Úgy tudjuk, hogy a nagymamának és az édesapának is súlyos sérülései voltak. Mind a kettőjükbe többször is belemártotta a kést, végül a szemtanúk szerint az apjában benne is maradt az eszköz. Végül a lány egy másikat kést vett el a konyhapultról, azzal indult útnak. Rokonait a mentősök mentőhelikopterrel szállították kórházba.

késelés
Minden csupa vér volt Fotó: Máte Krisztián

Az utcán késelt meg egy férfit

Miután Kira magára hagyta az édesapját és a nagyanyját, tíz perc gyaloglás után összefutott egy férfival, a Zichy Mihály utcában. A 39 év körüli áldozat azonnal észrevette a lány kezében a kést, de nem tudta ő kikerülni. Kira, őt az utcán késelte meg.

– Én már csak annyit láttam, hogy eszméletlen állapotban fekszik egy férfi az utcán és mellette van egy másik járókelő, aki próbál segíteni rajta. Ezután szinte azonnal megérkezett két mentőautó, az egyik előre állt meg, a másik a füvön. Állítólag szóváltásba keveredett a lánnyal, aki késelt otthon is, de ezt mi nem hallottuk. Az biztos, hogy megszúrta, ha jól tudom könnyebben sérült, de a lány ezt nem tudhatta, amikor magára hagyta őt vérezni az úton…

– mesélte az egyik lakó.

MK__1165
Az utcán szúrta le az idegen férfit Fotó: Máté Krisztián

Idős férfi védte meg a trafikost

Miután Kira megkéselt három embert, a Fő utca felé vette az irányt. Először a legközelebbi dohányboltba lépett be. A pult mögött álló eladónő, Molnár Vanda egyből észre vette a kést a kezében. 

 – Először a mi trafikunkba jött be késsel a kezében, az első hűtőből kivett egy ásványvizet és fogta magát és leült a harmadik hűtő elé a földre. Megmondom őszintén nem tudtam, hogy mit csináljak, próbáltam mondani neki, hogy menjen ki. Nem reagált semmire, látszott rajta, hogy nem tudja, hogy mit csinál

– emlékezett vissza, aki szerint ekkor lépett az üzletbe egy 60 év körüli idősebb úr, aki azonnal kiszúrta a lány kezében a kést, ami miatt azonnal meg akarta védeni őt.

Az idősebb úr megpróbálta kizavarni Kirát az üzletből, de ő válaszképp hadonászni kezdett a késsel és megsebesítette a férfit, majd kirohant az üzletből. Ekkor futott át a pár méterre lévő másik boltba.

késelés
A dohányboltban is megsebesített egy férfit Fotó: Máté Krisztián

A TEK fogta el a lányt 

Miután a fiatal berontott a második dohányüzletbe, az ott dolgozó eladónő kimenekült onnan, majd volt annyi lélekjelenléte, hogy rázárja kívülről az ajtót a lányra, hogy ne essen már másnak baja. Kira az üzletben rombolni kezdett, több üveget is összetört, valamint alkoholt is fogyasztott. A pultnál lévő biztonsági kamerát is leverte, és az egyik polcot is összetörte. Érte a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei mentek, akik végül elfogták az ámokfutót.

Nyilvánosan kért elnézést Kira édesapja

Kira ámokfutása után az édesapja, Zsolt úgy érezte, elnézést kell kérnie azoktól, akiket a fiatal megkéselt. A közösségi oldalán osztotta meg a következőket:

„Köszönöm továbbá a barátok, haverok, ismerősök, és nem utolsó sorban a rendőrség munkáját és segítőkészségét!” 

– írta.

„A lányom Győrben van a kórházban!”

„Sziasztok! Jó napot! Ezúton szeretnék bocsánatot kérni azoktól a ártatlan emberektől, akiket a lányom megsebesített! Bocsánat, mielőbbi gyógyulást kívánok, és még egyszer bocsánat!”

– A körülményekhez képest jobban vagyok – mondta már a Borsnak szűkszavúan Zsolt, akit legalább tíz szúrás ért.

Forrás: bors

Megosztás