Az angolok rasszizmussal vádolják a cseh szurkolók gyerekeket - Life Story

Az angolok rasszizmussal vádolják a cseh szurkolók gyerekeket

A Sparta Praha pénteken közleményben reagált a gyerekek ellen irányuló rasszizmusvádakra.

Teljességgel hihetetlen, hogy egy ilyen mérkőzést követően az ártatlan gyermekek elleni támadásokkal, rasszizmus megalapozatlan vádjával kell szembenéznünk. Fiatal szurkolóinkat rengeteg sértés érte a közösségi médiában, ez elfogadhatatlan és nevetséges. Helytelenül írják le a rajongóink viselkedését, még a hatéves gyermekeket is rasszizmussal vádolják, akiknek fogalmuk sincsen a fogalomról, ez szemtelenség” – olvasható a prágai csapat hivatalos oldalán.

A klub igazgatósága, a játékosok és edzők nevében szeretnénk köszönetet mondani a gyerekeknek, akik csodálatos és egyedi hangulatot teremtettek. Ez a mérkőzés bekerül a klubtörténelembe, de pozitív értelemben” – zárult a Sparta Praha közleménye.

Szintén a csütörtöki Európa-liga-csoporttalálkozók során történt: a lengyel Legia Warszawa 1–0-ra legyőzte otthon az angol Leicester Cityt, ám a show-t a hazaiak szurkolói vitték el, akik egy gigantikus molinóval reagáltak arra, hogy az angolok játékosai letérdeltek a meccset megelőzően.

„Kneel before his Majesty” – állt a feliraton, vagyis „Térdelj őfelsége előtt”. Molinójukon egy koronát viselő férfialak tűnt fel piros-fehér-zöld színben, ami a Legiát hagyományos színösszeállítása.

Megosztás