Xavi Hernández lesz a Barcelona edzője – sajtóhír - Life Story

Xavi Hernández lesz a Barcelona edzője – sajtóhír

spanyol sajtóban megjelent hírek szerint – több forrás egymástól függetlenül állítja – a Barcelona vezetősége felvette a kapcsolatot a klub korábbi ikonikus középpályásával, Xavi Hernándezzel. A katalán együttes az éjjel menesztette korábbi vezetőedzőjét, Ronald Koemant.

A 41 éves Xavi az elmúlt években Katarban, az al-Szadd SC-nél ismerkedett az edzői szakma trükkjeivel, egy bajnoki cím és két kupagyőzelem fűződik a nevéhez az együttessel, amellyel összesen hét trófeát szerzett 2019-es kinevezése óta.

 

A katalán szakember néhány hónapja arról beszélt, bár már kétszer is megkereste nevelőegyesülete, lenne-e a csapat vezetőedzője, ő nemet mondott a megtisztelő ajánlatokra. „Valahányszor Barcelonába jövök, azonnal megkeresnek volt klubom ügyében. Először is: most a Barcelonának van edzője, ő Ronald Koeman. Másodszor: nem sietek, mindennek eljön a maga ideje” – nyilatkozta nyár végén a Mundo Deportivónak a négyszeres BL-győztes.

 

A Marca azt írja, Joan Laporta klubelnök a fejébe vette, hogy ezúttal meggyőzi Xavit a visszatérésről. A spanyol lap hozzáteszi, Laportának erre jóval nagyobb esélye van, mint elődjének, Josep Bartomeunak volt, ugyanis kifejezetten baráti a viszonya a volt középpályással.

 

Kisebb bökkenőt jelenthet ugyanakkor, hogy Xavi épp a nyáron hosszabbította meg a szerződését az al-Szaddnál 2023 nyaráig, és tervei szerint a katari világbajnokságig legalább az országban maradt volna…

 

Katalán sajtóhírek, illetve a közösségi oldalakon terjedő információk szerint Laporta nem feltétlenül gondolta végig a következő lépéseket, amikor közölte Koemannal a menesztését. Sőt, állítólag egymaga döntött a holland edző azonnali felállításáról a kispadról, erről a szokásokkal ellentétben az elnökségi tagokkal sem egyeztetett. Egyes beszámolók odáig merészkednek, hogy Laporta állítólag a teljes játékoskeret előtt közölte mérlegelés nélkül a döntését az edzővel. Érdekesség, hogy Koeman menesztése és az őt vezetőedzőnek kinevező exelnök, Josep Maria Bartomeu lemondása között napra pontosan egy év telt el.

 

Xavi játékosként 767 mérkőzésen segítette a Barcelonát. 1998 és 2015 között összesen 27 nagy trófeát nyert a csapattal.

Megosztás