románok így előznek: 15 éves játékost hívtak be a válogatottba - Life Story

románok így előznek: 15 éves játékost hívtak be a válogatottba

Meghívta a mindössze 15 éves Enes Salit is a 2022-es világbajnokság selejtezőinek utolsó két csoportmérkőzésére, az Izland és Liechtenstein ellen készülő román válogatott szövetségi kapitánya, Mirel Rădoi

 

A kanadai Torontóban, Romániából kivándorolt török etnikumú szülők gyerekeként született Enes Sali rövid ideig az FC Barcelona akadémiáján is nevelkedett, majd Ghoerghe Hagi elcsábította Romániába, a saját akadémiájára, illetve klubjába.

A tehetséges csatár augusztusban, a Sepsi OSK elleni bajnoki meccsen debütált a Farul Constanța élvonalbeli csapatában, majd szeptember 13-án az Academica Clinceni ellen megszerezte első gólját is a felnőttek között, ezzel ő lett a román Liga 1 történetének legfiatalabb gólszerzője. Eddig összesen 233 percet játszott 7 meccsen az első osztályban.

Sali játszott az U16-os és az U17-es román korosztályos válogatottban, de a román szövetség már most elkerülné a “bajt”, azaz hogy a tini esetleg a kanadai színeket válassza felnőtt szinten, a helyi sajtóhírek szerint ezért kapott meghívót a szélsőként is bevethető játékos a vb-selejtezőkre készülő válogatott keretébe.

Ha pedig egy percet is kap Rădoi kapitánytól Izland vagy Liechtenstein ellen, Enes Sali máris “futballrománnak” lesz majd tekinthető.

Megosztás